Dorian Concept (Kindred Spirits / AT) – Live
Mary Anne Hobbs (BBC Radio1 / UK) – DJ set
Pinch (Tectonic / UK) – DJ set
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, το Bios φιλοξενεί τρεις προσωπικότητες της διεθνούς ηλεκτρονικής και beat μουσικής σκηνής, τον Αυστριακό, παιδί θαύμα, Dorian Concept σε μια ζωντανή εμφάνιση, την Βρετανίδα DJ και ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC Radio1 Mary Anne Hobbs και τον βρετανό DJ και παραγωγό Pinch.
Dorian Concept
Ο Αυστριακός παραγωγός και keyboarder αρέσκεται στο να εξερευνά τα όρια ανάμεσα στην ψηφιακή και αναλογική μουσική, σύνθεση και αυτοσχεδιασμό κινούμενος κυρίως στους ήχους της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, τη hip-hop, την funk και την Jazz. Το 2008 θεωρήθηκε από πολλούς ως ο πιο υποσχόμενος beat παραγωγός ενώ το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ ’When Planets Explode’ από την ολλανδική δισκογραφική Kindred Spirits, μια στιβαρή instrumental παραγωγή με το ένα κομμάτι να ξεχωρίζει από το άλλο, που του χάρισε τη συμπαράσταση αλλά και μια θέση στις λίστες των ραδιοφωνικών παραγωγών του BBC Radio1, Gilles Peterson, Mary Anne Hobbs και Benji B. Βιρτουόζος του synthesizer από μικρή ηλικία και σχεδόν διάσημος στο διαδίκτυο για το ερασιτεχνικό βίντεο με την καθόλου ερασιτεχνική ερμηνεία του στο synthesizer που το είδαν ούτε λίγο ούτε πολύ 200.000 άνθρωποι, ο νεαρός μουσικός παραγωγός δεν άργησε να ανακαλυφθεί από την παγκόσμια ηλεκτρονική hip-hop σκηνή. Ακολούθησαν ανεπίσημα remixes καθώς και ζωντανές εμφανίσεις του ταλαντούχου παραγωγού για να φτάσει στο σημείο να περιοδεύει ανά την Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.
Το 2008 συμμετείχε στη μουσική ακαδημία της Red Bull που διεξήχθη στη Βαρκελώνη ενώ έκτοτε έχει κερδίσει πρώτα βραβεία σε διάφορους ευρωπαϊκούς μουσικούς διαγωνισμούς
http://www.myspace.com/dorianconcept
Mary Anne Hobbs
Γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός του BBC Radio1, διεθνής DJ, και πρέσβειρα της Underground μουσικής σκηνής, η Mary Anne Hobbs, με την εκπομπή της 'Dubstep Warz' το 2006 για το Radio1 εισήγαγε τον ήχο του Dubstep παγκοσμίως.
Το 2009 ήταν για την ίδια μια υπερδραστήρια χρονιά αφού κυκλοφόρησε από την δισκογραφική Planet Mu την τελευταία underground ηλεκτρονική συλλογή 'Wild Angels', συμπληρώνοντας έτσι την τριλογία μαζί με την 'Evangeline' το 2008 και την 'Warrior Dubz' το 2006 αλλά και αφού επιμελήθηκε για τρίτη φορά τη σκηνή για το BBC Radio1 στο φεστιβάλ Sonar με καλεσμένους τον Joker, The Gaslamp Killer και Martyn ακολουθώντας το για πολλούς ιστορικό πρώτο UK Dubstep Showcase το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η ίδια μπροστά σε οκτώ μίση χιλιάδες κόσμο με καλεσμένους τον Skream, Oris Jay και Kode 9 & The Spaceape αλλά και το δεύτερο με τους Mala, Flying Lotus και Shackleton...
http://www.myspace.com/maryannehobbs
Pinch
Έχοντας συστήσει στην πόλη του Bristol τον dubstep ήχο στις αρχές του 2004 με τις Context και Subloaded βραδιές του, ο Rob Ellis aka Pinch, δούλεψε σκληρά για την εξέλιξη του ήχου αυτού στην πόλη με αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάπτυξη της σκηνής. Δίκαια λοιπόν θεωρείται ο ‘παππούς’ του dubstep ήχου στο Bristol, ενώ παράλληλα οι πρωτότυπες δουλειές του είναι περιζήτητες, φτάνοντας ακόμα και στη μεγάλη οθόνη (το κομμάτι του ‘War Dub’ ήταν το βασικό θέμα της ταινίας ‘Children Of Men’).
Ο Pinch είναι ιδιοκτήτης της Tectonic, μιας από τις σημαντικότερες δισκογραφικές της dubstep σκηνής, πλάι στις Hyperdub, DMZ και Tempa, και της Earwax. Με κυκλοφορίες για σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Loefah και Skream, αλλά συστήνοντας και νέα ονόματα στη σκηνή όπως οι Cyrus και 2562, η Tectonic κυκλοφορεί και την προσωπική δουλεία του Pinch με αποκορύφωμα το άλμπουμ ‘Underwater Dancehall’ το 2007, το οποίο δέχτηκε εξαιρετική κριτική από δημοσιογράφους παγκοσμίως.
Αποτέλεσμα των ικανοτήτων του Pinch στην παραγωγή είναι και οι πολλές προτάσεις για remix σε μεγάλα ονόματα όπως οι Horace Andy & Ashley Beedle, Nusrat Fateh Ali Khan και Simian Mobile Disco. Παράλληλα ο Pinch τα τελευταία χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για εμφανίσεις, ενώ είναι ο δεύτερος βρετανός καλλιτέχνης της dubstep σκηνής που έπαιξε ποτέ στην Κίνα.
Ο Pinch θεωρείται ένας από του πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της dubstep σκηνής, που συνεχώς εξελίσσεται σε επίπεδο παράγωγης αλλά και με τα χαρακτηριστικά DJ sets του.
Ώρα Έναρξης: 23:00
Είσοδος: 15 Ευρώ
Mε την υποστήριξη της Heineken
Χορηγοί επικοινωνίας: MTV, www.mtvgreece.gr, BEST 92,6. www.avopolis.gr
more info soon.....